VIjfvinkel Trossèl

Wij kennen als makelaar in Dordrecht de stad maar al te goed. Het water, de geschiedenis én het gevoel van de wijken. Moeilijk te beschrijven, je kunt het beter ervaren. Juist om die reden hebben we iets moois gedaan. Vijfvinkel Trossèl heeft de wijken van Dordrecht vastgelegd op video. Waarom? Om je een handje te helpen op de woningmarkt van Dordrecht. Een prachtige visualisering van jouw en ons Dordrecht. Ook voor meer informatie over Dordrecht kun je terecht bij jouw makelaar in Dordrecht, Vijfvinkel Trossèl Makelaars! Lees de teksten, bekijk de beelden en krijg zo een idee hoe het is om in deze wijk te wonen. Met de complimenten van Vijfvinkel Trossèl Makelaars. Klik op wijk op de kaart van Dordrecht en bekijk de video. Je kunt ook naar beneden scrollen en op de wijk van je voorkeur klikken.

Dubbeldam Stadspolders Staart Noordflank Binnenstad Het Reeland Nieuw Krispijn Crabbehof Zuidhoven Wielwijk Oud Krispijn Sterrenburg

Centrum

lees meer

De Drechtsteden

Aan de voet van de Randstad liggen de zogenaamde Drechtsteden. De stedengroep bestaat uit Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, en vanaf 2018 Hardinxveld Giessendam. De steden delen het water, maar zijn toch elk uniek in karakter. De Drechtsteden bieden een mooie combinatie tussen stad en natuur. Gelegen in de randstad, maar toch middenin het groen van de Hollandse Biesbosch, de Hoekse Waard en de Alblasserwaard. Het aanbod van Vijfvinkel Trossèl bevindt zich natuurlijk voornamelijk in Dordrecht, maar af en toe maken we een uitstapje naar één van de andere Drechtsteden.

118.508 huishoudens
269.834 inwoners
€182.000 gem. huiswaarde
bereikbaar

Stadspolders

In de jaren tachtig en negentig werd de stad Dordrecht uitgebreid. De wijk Stadspolders werd gebouwd aan de oostzijde van de stad. Later werden hier de buurten Vissershoek en Oudelandshoek aan toegevoegd. Met aan de ene kant de stedelijke omgeving met alle gemakken van dien en aan de andere kant de polder, natuur (Wantij, Bilderbos en Biesbosch) en de rust doet Stadspolders zijn naam eer aan. Het percentage kinderen in de wijk is erg hoog. De straten in de wijk heten grotendeels ‘erven’ waar kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen. En kinderen kunnen helemaal hun hart ophalen in speeltuin Stadspolders, middenin de wijk. Stadspolders is een uitgestrekte woonwijk. Een fijne plek om te wonen en leven met recreatie om de hoek.

7.815 huishoudens
19.455 inwoners
€ 288.615 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

De Staart

De staart werd opgetrokken in de jaren twintig en is van oorsprong een volksbuurt. In de wijk is de jaren zestig bouw ook herkenbaar aanwezig. Onderdeel van de wijk is de Merwedepolder, die je bereikt als je onder de N3 doorrijdt. Hier zijn in de jaren zestig en zeventig appartementen en eengezinswoningen gebouwd. De wijk heeft twee gezichten. Enerzijds is er veel natuur in de vorm van groen en water te vinden, die veel mogelijkheid tot recreatie bieden, anderzijds bevindt zich in de wijk veel industrie. In de jaren zestig en zeventig zorgde dit voor problemen met betrekking tot de leefbaarheid. Een voormalige gifbelt in deze wijk werd gesaneerd.

2.650 huishoudens
5.325 inwoners
€ 134.833 gem. huiswaarde
tussen stad en natuur

Het Reeland

Het Reeland is een gevarieerde wijk, centraal in Dordrecht, die zich in verschillende buurten laat opdelen. De Wantijbuurt, Transvaalbuurt, Vogelbuurt, Indische Buurt en het Land van Valk. In het Reeland wonen veel gezinnen met kinderen. In de wijk zijn dan ook ruime voorzieningen voor dit type huishouden te vinden. De Vogelbuurt telt gemiddeld het hoogste aantal werklozen en is volks van karakter. De Wantijbuurt is daarentegen de buurt voor welgestelden en bevat huizen uit het hogere segment. Een populaire buurt in de wijk is het Land van Valk. In de buurt zijn veel verschillende huizen te vinden. Van eenvoudige rijtjeswoningen tot mooie twee onder één kappers aan brede straten.

5.210 huishoudens
11.380 inwoners
€ 216.250 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

Krispijn & Wielwijk

In het Zuidwesten van Dordrecht liggen de wijken Oud Krispijn, Nieuw Krispijn en Wielwijk. Oud Krispijn heeft zowel huur als koopwoningen en is deels een echte volksbuurt te noemen. Een deel van Oud Krispijn bestaat uit populaire jaren twintig en dertig woningen. Nieuw Krispijn heeft nog flats van korrelbeton uit de jaren vijftig waarvan er inmiddels veel zijn gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Ook heeft Nieuw Krispijn gewilde, vooroorlogse arbeiderswoningen en herenhuizen. Wielwijk is een naoorlogse wijk die voor een groot deel uit huurwoningen bestaat. De verouderde een eenzijdige woningvoorraad in deze wijk heeft geleid tot herstructurering. Inmiddels is er op meerdere plekken nieuwbouw gerealiseerd, denk bijvoorbeeld aan De Dordtsche hout.

10.470 huishoudens
22.695 inwoners
€ 153.180 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

Centrum en Noordflank

Dordrecht… De oudste stad van Holland. Omringt door rivieren en het groen. Een stad met een rijke geschiedenis en een nog rijker heden. Het meest karakteristieke stukje Dordrecht is toch wel het historische centrum en de negentiende Eeuwse schil. Een rijke historie, cultuur, prachtige monumenten, restaurants, terrassen en knusse winkelstraten. De 19e eeuwse schil was de eerste uitbreiding van de stad Dordrecht en loopt in een halve maan vorm rond het centrum. De schil wordt doorsneden door de Singel en wordt gekenmerkt door veel prachtige panden, gevels en een park. De Noordflank bestaat onder andere uit de Bleijenhoek en het Lijnbaangebied. In deze buurten heeft door de jaren heen veel stadsvernieuwing plaatsgevonden.

8.810 huishoudens
16.060 inwoners
€ 264.200 gem. huiswaarde
veel eenpersoonshuishoudens

Dubbeldam

Dubbeldam. Een voormalig dorp met een rijke historie. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw was Dubbeldam een zelfstandige gemeente op het eiland van Dordrecht. Op 1 juli 1970 werd de gemeente opgeheven en toegevoegd aan Dordrecht. Dubbeldam is een rustige, landelijke wijk met gemengde bebouwing. Je vindt er vooroorlogse klassieke woningen, jaren zestig-zeventig woningen en nieuwbouw van na de jaren negentig. De gemiddelde woningwaarde in Dubbeldam is 278 duizend euro, dat is bovengemiddeld in Dordrecht! Dubbeldam heeft een aantal deelwijken. Het oudste, klassieke deel van de wijk heet Oud-Dubbeldam. Daarnaast is er in Dubbeldam door de jaren heen veel nieuwbouw gerealiseerd, onder andere in de wijken Klein Dubbeldam en de Hoven. Dubbeldam is dorps wonen aan het randje van zowel de stad als de natuur.

4.980 huishoudens
12.510 inwoners
€ 278.000 gem. huiswaarde
hoge woningwaarde

Crabbehof & Zuidhoven

In de jaren zestig startte de bouw van de wijk Crabbehof. Crabbehof is vernoemd naar het in de wijk liggende, gelijknamige, kasteeltje. Zuidhoven is een deel van Crabbehof. Hoewel de wijken rond dezelfde tijd gebouwd werden is het karakter behoorlijk verschillend! Crabbehof is een echte volksbuurt te noemen, terwijl je in Zuidhoven vooral vrijstaande huizen en flinke rijwoningen ziet! De gemiddelde WOZ waarde in Crabbehof en Zuidhoven verschillen ook nogal. Waar de WOZ in Crabbehof gemiddeld op 133 duizend euro ligt, is een woning in Zuidhoven gemiddeld 220 duizend euro waard. Naast een manage heeft Crabbehof een tennisvereniging, een korfbalvereniging, een sportboulevard en een zorgcentrum in de directe nabijheid. Centraal in de wijk Crabbehof ligt winkelcentrum Crabbehof. Voldoende voorzieningen vlakbij!

4.410 huishoudens
8.530 inwoners
€ 166.500 gem. huiswaarde
veel eenpersoonshuishoudens

Sterrenburg

Sterrenburg is een echte gezinswijk. Gebouwd in de jaren zestig tot begin tachtig. Solide woningen met grote ramen en veel baksteen. Sterrenburg is verdeeld in drie delen. Sterrenburg 1 bestaat vooral uit hoogbouw en deels uit ruim opgezette eengezinswoningen. In Sterrenburg 2 en 3 staan met name gezinswoningen. Er zijn in Sterrenburg veel en speelplekjes te vinden. Sterrenburg is een groene wijk, met maar liefst vier parken en twee sportparken waar verschillende sporten beoefent kunnen worden. Daarnaast kun je ook heerlijk zwemmen en schaatsen bij de moderne Sportboulevard Dordrecht. Nabij Sterrenburg ligt het Albert Schweitzer ziekenhuis, waar je terecht kunt voor medische hulp. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je de wijk niet uit door het centraal gelegen winkelcentrum Sterrenburg.

9.875 huishoudens
21.515 inwoners
€ 191.000 gem. huiswaarde
veel huishoudens zonder kinderen