fbpx
078 6139600

VIjfvinkel Trossèl

Wij kennen als makelaar in Dordrecht de stad maar al te goed. Het water, de geschiedenis én het gevoel van de wijken. Moeilijk te beschrijven, je kunt het beter ervaren. Juist om die reden hebben we iets moois gedaan. Vijfvinkel Trossèl heeft de wijken van Dordrecht vastgelegd op video. Waarom? Om je een handje te helpen op de woningmarkt van Dordrecht. Een prachtige visualisering van jouw en ons Dordrecht. Ook voor meer informatie over Dordrecht kun je terecht bij jouw makelaar in Dordrecht, Vijfvinkel Trossèl Makelaars! Lees de teksten, bekijk de beelden en krijg zo een idee hoe het is om in deze wijk te wonen. Met de complimenten van Vijfvinkel Trossèl Makelaars. Klik op wijk op de kaart van Dordrecht en bekijk de video. Je kunt ook naar beneden scrollen en op de wijk van je voorkeur klikken.

Dubbeldam Stadspolders Staart Noordflank Binnenstad Het Reeland Nieuw Krispijn Crabbehof Zuidhoven Wielwijk Oud Krispijn Sterrenburg

Centrum

lees meer

De Drechtsteden

Aan de voet van de Randstad liggen de zogenaamde Drechtsteden. De stedengroep bestaat uit Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, en vanaf 2018 Hardinxveld Giessendam. De steden delen het water, maar zijn toch elk uniek in karakter. De Drechtsteden bieden een mooie combinatie tussen stad en natuur. Gelegen in de randstad, maar toch middenin het groen van de Hollandse Biesbosch, de Hoekse Waard en de Alblasserwaard. Het aanbod van Vijfvinkel Trossèl bevindt zich natuurlijk voornamelijk in Dordrecht, uiteraard zijn we in alle Drechtsteden bekend met wonen en huizen.

118.508 huishoudens
269.834 inwoners
€182.000 gem. huiswaarde
bereikbaar

Stadspolders en Oudelandshoek

In de jaren tachtig en negentig werd de stad Dordrecht uitgebreid. De wijk Stadspolders werd gebouwd aan de oostzijde van de stad. Later werden hier de buurten Vissershoek en Oudelandshoek aan toegevoegd. Met aan de ene kant de stedelijke omgeving met alle gemakken van dien en aan de andere kant de polder, natuur (Wantij, Bilderbos en Biesbosch) en de rust doet Stadspolders zijn naam eer aan. Het percentage kinderen in de wijk is erg hoog. De straten in de wijk heten grotendeels ‘erven’ waar kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen. De wijk heeft vele voorzieningen zoals winkelcentra, scholen, een grand-café en een speeltuin. Een fijne plek om te wonen en leven met recreatie om de hoek.

7.815 huishoudens
19.455 inwoners
€ 288.615 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

De Staart en Merwedepolder

De staart is de enige wijk van Dordrecht die ten oosten van het Wantij ligt. De wijk werd opgetrokken in de jaren twintig en heeft een gevarieerde groep bewoners. Onderdeel van de wijk is de Merwedepolder, die je bereikt als je onder de N3 doorrijdt. Hier zijn in de jaren zestig en zeventig appartementen en eengezinswoningen gebouwd. De wijk heeft twee gezichten. Enerzijds is er veel natuur in de vorm van groen en water te vinden, die veel mogelijkheid tot recreatie bieden, anderzijds bevindt zich in de wijk bedrijvigheid en industrie. Een goed bereikbare wijk, vanwaar je zo de randweg N3 opschiet.

2.650 huishoudens
5.325 inwoners
€ 134.833 gem. huiswaarde
tussen stad en natuur

Het Reeland

Het Reeland is een zeer gevarieerde en populaire wijk, centraal in Dordrecht, die zich in verschillende buurten laat opdelen. De Transvaalbuurt, Indische Buurt, Vogelbuurt, het Land van Valk en de Wantijbuurt. In het Reeland wonen veel gezinnen met kinderen. In de wijk zijn dan ook ruime voorzieningen voorhanden. De Transvaalbuurt is de oudste buurt van de wijk en ligt pal tegen de 19e Eeuwse Schil. De Vogelbuurt en Indische buurt vormen min of meer één buurt. Het Land van Valk is de enige buurt uit het Reeland die zuidelijk van de spoorlijn ligt. Hier ligt ook het voetbalstadion van F.C. Dordrecht. Onderdeel van het Land van Valk is het Leerpark, een nieuwe buurt waar je kunt wonen, werken, leren en sporten. In de Wantijbuurt, genoemd naar het aangelegen Wantij, tref je een ruim opgezette, exclusieve en zeer groene woonwijk met onder andere het alom bekende Wantijpark en het Wantijbad. In 2008 werd het indrukwekkende bouwproject ‘Plan Tij’ gerealiseerd dat de stad Dordrecht verbindt met de natuur.

5.210 huishoudens
11.380 inwoners
€ 216.250 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

Krispijn en Wielwijk

In het zuidwesten van Dordrecht liggen de wijken Oud Krispijn, Nieuw Krispijn en Wielwijk. Oud en Nieuw Krispijn zijn van elkaar gescheiden door grote vijverpartijen aan de Nassauweg. Een deel van Krispijn bestaat uit populaire, vooroorlogse woningen, Nieuw Krispijn is grotendeels opgebouwd in de jaren vijftig. Uiteraard heeft ook in deze wijk stadsvernieuwing plaatsgevonden. Je vindt er buurtwinkels, het Weizigtpark met het Duurzaamheidscentrum en scholen. Het NS-station en centrum zijn in een mum van tijd bereikbaar.Wielwijk is een naoorlogse wijk alwaar de verouderde en eenzijdige woningvoorraad heeft geleid tot herstructurering. Inmiddels is er op meerdere plekken nieuwbouw gerealiseerd, denk bijvoorbeeld aan De Dordtsche Hout. Het kloppend hart is het Admiraalsplein.

10.470 huishoudens
22.695 inwoners
€ 153.180 gem. huiswaarde
veel gezinnen met kinderen

Centrum, 19e Eeuwse Schil en Noordflank

Dordrecht… De oudste stad van Holland. Omringt door rivieren en het groen. Een stad met een rijke geschiedenis en een nog rijker heden. Het meest karakteristieke stukje Dordrecht is toch wel het historische centrum en de 19e Eeuwse Schil. Een rijke historie, cultuur, prachtige monumenten, restaurants, terrassen en knusse winkelstraten. De 19e Eeuwse Schil was de eerste uitbreiding van de stad Dordrecht en loopt in een halve maan vorm rond het centrum. De schil wordt doorsneden door de Singel en wordt gekenmerkt door veel prachtige panden, gevels en een park. De Noordflank bestaat onder andere uit de Bleijenhoek en het Lijnbaangebied. In deze buurten heeft door de jaren heen veel stadsvernieuwing plaatsgevonden.

8.810 huishoudens
16.060 inwoners
€ 264.200 gem. huiswaarde
veel eenpersoonshuishoudens

Dubbeldam

Dubbeldam. Een voormalig dorp met een rijke historie. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw was Dubbeldam een zelfstandige gemeente op het eiland van Dordrecht. Op 1 juli 1970 werd de gemeente opgeheven en toegevoegd aan Dordrecht. Dubbeldam is een rustige, landelijke wijk met gemengde bebouwing. Van oude klassieke herenhuizen, tot jaren zestig/zeventig huizen en nieuwbouw van na de jaren negentig (Burgemeester Beelaertspark, Klein Dubbeldam, De Hoven). De gemiddelde woningwaarde in Dubbeldam is bovengemiddeld in Dordrecht. Een hele leuke gezinswijk met veel voorzieningen zoals o.a. winkelcentrum Damplein, sportvelden, een zwembad en park. Daarbij schiet je zo de randweg N3 op!

4.980 huishoudens
12.510 inwoners
€ 278.000 gem. huiswaarde
hoge woningwaarde

Crabbehof en Zuidhoven

In de jaren zestig startte de bouw van de wijken Crabbehof en Zuidhoven. Crabbehof is vernoemd naar het in de wijk liggende, gelijknamige, kasteeltje. Zuidhoven is een deel van Crabbehof en is vernoemd naar een oude boerderij die vandaag de dag dienst doet als manege. Hoewel de wijken rond dezelfde tijd gebouwd werden is het karakter behoorlijk verschillend! In Crabbehof tref je veel portiekwoningen en eengezinswoningen in vierkante plantsoenen; Zuidhoven wordt gedomineerd door vrijstaande huizen, grote rijwoningen en veel groen. De winkelcentra Crabbehof en Sterrenburg én station Zuid zijn in de directe nabijheid te vinden.

 

4.410 huishoudens
8.530 inwoners
€ 166.500 gem. huiswaarde
veel eenpersoonshuishoudens

Sterrenburg

Sterrenburg is een echte gezinswijk, gelegen tegen de rand van het natuur- en recreatiegebied de Dordtse Biesbosch. Gebouwd in de jaren zestig tot begin jaren tachtig. Sterrenburg is verdeeld in drie delen. Sterrenburg 1 bestaat deels uit galerijflats en deels uit eengezinswoningen. In Sterrenburg 2 en 3 staan met name gezinswoningen. Er zijn veel voorzieningen in Sterrenburg. Zo tref je er scholen, leuke speelplekjes, meerdere parken en sportparken. Ook de boodschappen doe je vlakbij, onder andere in het overdekte winkelcentrum Sterrenburg. Daarnaast kun je ook heerlijk zwemmen en schaatsen bij de moderne Sportboulevard van Dordrecht die in de nabijheid ligt.

9.875 huishoudens
21.515 inwoners
€ 191.000 gem. huiswaarde
veel huishoudens zonder kinderen