Steegoversloot 64 3311 PR Dordrecht

€ 595.000,- k.k.
bouwjaar: 1650
woonoppervlakte: 325 m2

kamers: 7

slaapkamers: 5

Omschrijving

Zeer ruim wonen of wonen en werken onder één dak (oppervlak 325 m2)!
Dat is allebei mogelijk in dit grote, monumentale stadspand met diepe tuin.

– het pand bestaat uit een voor- en achterhuis, met elkaar verbonden op de begane grond en op de 1e verdieping;
– de huidige eigenaar heeft het pand in gebruik als kantoor- en woonruimte;
– begane grond met o.a. drie kamers en eetkeuken;
– 1e verdieping voorzien van drie kamers en badkamer;
– grote bergzolder achterhuis en grote zolderverdieping voorhuis;
– prachtige monumentale trapgevel;
– voor stadsbegrippen grote, 25 meter diepe tuin met achterom;
– gelegen in hartje centrum tussen de prachtige historische gevels, om de hoek van het Hof, schouwburg Kunstmin, het winkelgebied, restaurants en terrassen;
– woonoppervlak 325 m2. Bruto inhoud 1460 m3;
– bouwjaar 1650. Renovatiejaar omstreeks 1997. Eigen grond 297 m2.

Indeling:

Begane grond
entree/gang, met marmeren vloer, meterkast (vernieuwd, uitgebreide groepen en glasvezelaansluiting), garderobe, trapopgang naar het voorhuis en doorgang met fraai ornament naar gang welke toegang biedt aan het achterhuis.
voorkamer, afm. 6.58 x 3.77 m., gelegen aan de Steegoverslootzijde, voorzien van lijstwerkplafond, sierschouw en vaste kast met toegang naar de achterkamer. De kamer is thans in gebruik als werkkamer, maar is ook prima geschikt als woonkamer.
achterkamer, afm. 4.90 x 4.90 m., met lijstwerk plafond, sierschouw, vaste kastruimte, uitstortgootsteen en uitzicht op de binnenplaats.
toilet, keurige toiletruimte met wandcloset en fonteintje.
gang, met marmeren vloer, openslaande tuindeuren naar binnenplaats, trapopgang naar het achterhuis,
werkkast, tweede toiletruimte met wandcloset en fonteintje en toegang naar de achtertuin.
kast, met opstelplaats wasapparatuur, hangplaats close-in boiler (thans niet in gebruik) en groepenkast.
eetkeuken, afm. 4.37 x 4.54 m., voorzien van inrichting met gebroken witte kastfronten, houten look aanrecht, vaatwasser, magnetron, losse rvs koel-/vriescombinatie en brede schouw met betegelde achterwand en Smeg rvs gasfornuis inclusief brede oven. De ramen met roedeverdeling bieden uitzicht op de binnenplaats.
eetkamer, afm. 4.28 x 4.54 m., voorzien van natuurstenen schouw met elektrische haard, vaste kastenwand en uitzicht op de achtertuin.

Eerste verdieping, (voorhuis) deze verdieping kan op twee manieren worden bereikt.
Via de trapopgang in het voorhuis of die van het achterhuis.
overloop, met afgesloten trapopgang naar de zolderverdieping, trap naar de begane grond van het voorhuis en toegang naar de woonkamer.
sfeervolle woonkamer, afm. 6.23 x 5.23 m., voorzien van prachtig balkenplafond, nis met boekenkast en mooie raampartijen met roedeverdeling en uitzicht op de Steegoversloot.
slaapkamer I, afm. 5.03 x 5.23 m., gelegen aan de achterzijde van het voorhuis, met prachtig balkenplafond en vaste kast met toegang naar de woonkamer voorzijde.
gang, met toegang naar het een niveau lager gelegen achterhuis met badkamer, slaapkamer II en
zolderverdieping.
luxe badkamer, afm. 3.49 x 4.54 m., deze prachtige badkamer is in 2009 gerealiseerd. De badkamer is o.a. voorzien van een groot model vrijstaand bad met klassieke mengkraan en douchekop, een houten meubel met twee natuurstenen waskommen, beide voorzien van in de wand ingebouwde klassieke mengkranen, een wandcloset en een royale inloopdouche met stort- en handdouche. De wanden zijn deels betegeld (ter plaatse van de inloopdouche volledig) en deels voorzien van stucwerk. Op de vloer
liggen mooie antieke tegels. Het schuurwerk plafond is voorzien van inbouwverlichting.
royale slaapkamer, afm. 6.23 x 5.87 m., met schuifwandkast en vlizotrap welke toegang biedt aan de verrassend grote open zolderruimte. Tevens rechtstreekse toegang naar de begane grond van het achterhuis.

Zolderverdieping
De zolder heeft een nokhoogte van ca. 3.65 m. en (achterhuis) is o.a. voorzien van de opstelplaats cv-ketel (Vaillant,2009) en unit mechanische ventilatie. De cv-ketel levert de warmwatervoorziening voor de badkamer. De zolderverdieping biedt thans ontzettend veel bergruimte. Middels het plaatsen van een vaste trap kan deze verdieping o.a. geschikt worden gemaakt als slaapverdieping.

Zolderverdieping
Fraaie open slaapverdieping, afm. 14.45 x 3.78 m., met (voorhuis) een nokhoogte van 4.40 m., balkenstructuur van de kap in het zicht, twee Velux dakramen in de zijdakvlakken en vaste kastruimte met cv-ketel (Radson, 1997 ten behoeve van verwarming voor- en achterhuis).
Índien gewenst kunnen op deze verdieping meerdere slaapkamers worden gemaakt.

Binnenplaats
Opp. 14 m2, de beschutte, zonnige binnenplaats (NO) is o.a. voorzien van sierbestrating en twee bergkasten. De binnenplaats verbindt het voor- en achterhuis met elkaar.

Achtertuin
Afm. 25 x 6.10 m., wat een verrassing en oase van rust is deze tuin! De tuin (NO) is prachtig aangelegd met sierbestrating, borders met vaste beplanting en hagen. Dankzij haar diepte biedt de tuin de gehele dag zon en schaduw. Extra pluspunt voor een woning in de binnenstad is het afgesloten achterom richting de Schoolstraat. Tevens is de tuin voorzien van verlichting, een buitenkraan en een sproei installatie.

Algemeen
Vloerafwerking: marmeren vloeren in de gangen op de begane grond. Tegelvloer in de eetkeuken. De woonkamer is voorzien van oude, fraaie brede houten vloerdelen. De overige vertrekken zijn voorzien van vloerbedekking of vinyl.
Wandafwerking: behang- en sauswerk wandafwerking.
Plafonds: de plafonds van de woon- en slaapkamer op de eerste verdieping (voorhuis) zijn voorzien van een fraai vakwerk balkenplafond. De werkkamer op de begane grond is voorzien van een lijstwerk plafond. Enkele plafonds zijn voorzien van een ingebouwde airco (deze zijn buiten gebruik gesteld).
Kozijnen/beglazing: houten ramen en kozijnen welke deels zijn voorzien van enkele beglazing (enkele met achterzetramen) en deels van dubbel glas.
Gebruiksoppervlak wonen: 325 m2.
Bruto inhoud: 1460 m3.
Overige inpandige ruimte: 37.5 m2.
Externe bergruimte: 3.7 m2.
Monument: vanwege haar eenvoudige, doch harmonische architectuur is het pand van oudheidkundige waarde en is het aangewezen als Rijksmonument. Het pand is tevens gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht.
Bouwjaar: gebouwd omstreeks 1650. Gerenoveerd omstreeks 1997.
Grondoppervlak: 297 m2 eigen grond.
Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie G, nummer 2362.
Oplevering: in overleg.

Vijfvinkel Trossèl NVM makelaardij behartigt de belangen van de verkopende partij. Indien u een woning wenst te kopen is het verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

In onze koopovereenkomsten wordt een bankgarantie / waarborgsom van 10% van de koopsom door koper gesteld.

Hypotheekadvies:
wanneer u een woning wilt kopen is het belangrijk dat u de financiële consequenties kent. Vijfvinkel Trossèl Makelaardij werkt samen met onafhankelijke, erkende hypotheekadviseurs. Geheel vrijblijvend kunnen wij een afspraak voor u maken om serieus te laten kijken naar uw financiële mogelijkheden en de meest geschikte hypotheek.

Indien u vragen heeft over de verkoopdocumentatie of over uw woonwensen, dan adviseren wij u deze tijdig te stellen.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branche brede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL.

Alle informatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, derhalve kunnen er aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Soort
herenhuis
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1650
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
297 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
325 m2
Perceel oppervlakte
297 m2
Inhoud
1.460 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Tuintypen
achtertuin
Overige ruimten
toilet, provisieruimte, wasruimte, gang

Locatie & Omgeving