fbpx
078 6139600

Steegoversloot 29 3311 PM Dordrecht

€ 575.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
bouwjaar: 1895
woonoppervlakte: 161 m2

kamers: 6

slaapkamers: 4

Omschrijving

Wat een mooie, imposante, monumentale stadsgevel! Aan de historische Steegoversloot gelegen vierlaags stadspand met woonkeuken, vier slaapkamers, patioterras en dakterras.

– begane grond met authentieke hal, ruime eetkeuken en berging;
– wonen op de eerste verdieping met heerlijke woonkamer met prachtiger erker, open haard en patioterras;
– twee slaapkamers van elkaar gescheiden door paneeldeuren, badkamer (2017) en separate toiletruimte op de tweede verdieping;
– derde verdieping met twee slaapkamers, cv-ruimte en zonnig dakterras met uitzicht op Het Hof;
– gelegen in hartje centrum nabij alle stadsvoorzieningen, kernwinkelgebied, restaurants, terrassen, waterbushalte en culturele gelegenheden;
– het pand betreft een rijksmonument en is gelegen in gebied dat is aangemerkt als Beschermd Stadsgezicht;
– woonoppervlak 175 m² (incl. 14 m² overig inpandige ruimte). Bruto inhoud 595 m³;
– bouwjaar 1895. Eigen grond 43 m².

Indeling:

Begane grond:
Achter de prachtige voordeur met kijkluiken en boogvormig raam bevindt zich de vestibule met een authentieke marmeren vloer en lambrisering en meterkast (modern, 13 groepen, 2 aardlekschakelaars, hoofdschakelaar en kabelaansluiting).

Sfeervolle en ruime woonkeuken voorzien van mooie hoge boogvormige raampartij aan de straatzijde en een uitgebreide keukeninrichting in U-vorm met volop kastruimte. De keuken is voorts voorzien van een 6-pits Boretti fornuis met bakplaat, rvs achterwand en afzuigkap, vaatwasser, koffiezetapparaat, oven, stoomoven en een Amerikaanse koelkast.

Vanuit de tussenhal met trapopgang naar de 1e verdieping zijn de provisiekelder en de berging bereikbaar.
De berging is voorzien van een close-in boiler (Daalderop, 10 liter ten behoeve van de keuken).

Eerste verdieping:
Overloop met toiletruimte met fonteintje en marmeren vloer- en wandafwerking en toegang naar het terras.

Beschut terras, waar je in alle privacy kunt genieten van de rust en het buiten zijn.

Prachtige woonkamer met open haard, fraaie erker met glas in lood ramen en leuke doorkijk naar de Steegoversloot, inbouwkast en uitzicht op het patioterras.

Tweede verdieping:
Overloop voorzien van deels betegelde kast met opstelplaats wasmachine en droger, toegang naar beide slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamer 1, gelegen aan de voorzijde, voorzien van schuifwandkast en openslaande deuren naar het balkon. Via de paneeldeuren is de achterliggende slaapkamer bereikbaar.
Slaapkamer 2, gelegen aan de achterzijde.

Moderne badkamer (2017) met royale inloopdouche met stort- en handdouche, mooi wastafelmeubel, wit betegelde wanden, antraciet tegelvloer en plafond met inbouwverlichting.

Derde verdieping:
Overloop met cv-kast (Itho Kli-max HR CW6, geïnstalleerd in 2011), bergkast en toegang naar het dakterras aan de achterzijde.

Slaapkamer 3, gelegen aan de voorzijde, met dakkapel en vaste kast.
Slaapkamer 4, gelegen aan de achterzijde, voorzien van op maat gemaakte kastruimte, werkblokje met warm en koud water alsmede een dakvenster in het zijdakvlak.

Zonnig, op het zuidwesten gelegen dakterras met uitzicht op Het Hof!

Algemeen:
Vloerafwerking: marmeren vloer in de vestibule en hal. De woonkeuken is voorzien van een antiek grenen vloer. In de tussenhal op de begane grond ligt een laminaatvloer.
Parketvloer op de 1e en 2e verdieping en vloerbedekking op de 3e verdieping.

Wandafwerking: een combinatie van spachtelputz en sauswerk. De wanden in de vestibule en hal zijn voorzien van een marmeren lambrisering.

Kozijnen/beglazing: houten kozijnen en ramen, voorzien van isolerende beglazing ter plaatse van de twee zijramen van het erkerraam in de woonkamer en de slaapkamer op de 3e verdieping achterzijde.

Monument/beschermd stadsgezicht: rijksmonument en gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Het pand is gebouwd in een eclectische overgangsstijl. Oorspronkelijk waarschijnlijk als kantoorwoning en omstreeks 1930 is het pand verbouwd tot een winkelwoning voor een leer- en bontzaak. Hierbij is de pui gewijzigd en de oorspronkelijke ruimte indeling aangepast aan de nieuwe functie van het pand. De woning is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. Het pand is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de grote mate van gaafheid van het exterieur en delen van het interieur.
Instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten (woonhuissubsidie): als particulier eigenaar van een rijksmonument met woonfunctie kan je ieder jaar tussen 1 maart en 30 april subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten die je in het afgelopen jaar hebt gemaakt. Meer informatie op www.cultureelerfgoed.nl.

Bouwjaar: 1895.
Grondoppervlak: 43 m².
Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 1359.
Oplevering: november/december 2022.

Deze woning bezichtigen? Of zijn er vragen over de verkoopdocumentatie? Neem dan zeker contact met ons op! We helpen graag.

Gratis tip! Vijfvinkel Trossèl makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Denk er bij het aankopen van een huis eens aan om een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

In onze koopovereenkomsten dient koper een bankgarantie/waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van Vijfvinkel Trossèl is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branchebrede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort
herenhuis
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1895
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
43 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
161 m2
Perceel oppervlakte
43 m2
Inhoud
595 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Tuintypen
geen tuin
Overige ruimten
toilet, bijkeuken, berging, gang, hal

Plattegronden

Locatie & Omgeving