078 6139600

Singel 522 3311 HP Dordrecht

€ 665.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
bouwjaar: 1898
woonoppervlakte: 236 m2

kamers: 7

slaapkamers: 5

Omschrijving

UNIEK! Achter de statige gevel van dit prachtige monument schuilen een bijzonder sfeervol en karakteristiek interieur, een zee van ruimte (236 m² wonen!) en een stadstuin met achterom.

– met bijzonder veel zorg en liefde voor authentieke details is dit hoek- herenhuis door de huidige bewoner in ere hersteld;
– in de afgelopen 9 jaar is de woning op vele fronten gerenoveerd en geïsoleerd;
– statige entree/vestibule en binnenhal met trapopgang;
– fraaie kamer en suite (54 m²) met hoge plafonds en toegang naar de keuken en veranda aan tuinzijde;
– 2 royale slaapkamers, een groot terras (zuid) en de 1e badkamer op de eerste verdieping;
– 2e verdieping met 3 (slaap)kamers, 2e badkamer en wasruimte;
– authentieke details zoals paneeldeuren, glas in lood ramen en lijstwerk plafonds;
– vernieuwd en geïsoleerd dak, muurisolatie en voor een groot deel dubbel glas;
– herstelde fundering!;
– beschutte stadstuin (zuid) met gave veranda, omringd door groen, een berging en achterom;
– prachtige ligging aan de entree van het monumentale Rozenhof;
– voorts nabij het NS station, restaurants, winkels en alle andere stadsvoorzieningen;
– ook ideaal voor gezinnen met diverse basisscholen op loopafstand;
– woonoppervlak 236 m². Bruto inhoud 965 m³;
– bouwjaar 1898. Eigen grond 149 m².

Indeling:

Begane grond:
Entree/vestibule met dubbele voordeur en glas-in-loodramen. Meterkast met moderne verdeelinstallatie en toegang tot de binnenhal. De hal biedt toegang tot de voorkamer, keuken en kelder. Ook zijn er de trapopgang, trapkast en het toilet (met witjes, fonteintje en granitovloer). In de kelderruimte bevindt zich tevens de opstelling van de cv-combiketel (Nefit HR).

Sfeervolle, royale living met suitescheiding. Zowel de voor- als achterkamer zijn heerlijk licht en hebben een prachtig hoog plafond met lijstwerk. De wanden zijn voorzien van paneellambrisering en in de voorkamer is een natuurstenen schouw met voorzetkachel aanwezig. Ook in de achterkamer bevindt zich een houtkachel. De suitescheiding is voorzien van vaste kasten. In de aanbouw aan de achterzijde is een stijlvolle tegelvloer aangebracht en middels een vernieuwde pui is de (eveneens geheel vernieuwde) veranda te bereiken.
Vanuit de achterkamer is, middels een niveauverschil, de keuken te bereiken.

Dichte keuken aan de achterzijde van de woning met een bij de bouwstijl passende keukeninrichting. De keuken beschikt over een (vernieuwde) ledenradiator, provisiekast, originele tegelvloer en deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping:
Trapopgang met bordes en ruim toilet v.v. authentieke wastafel en glas-in-loodraampjes.
Overloop welke toegang biedt tot de 2 slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamer 1, een ruime slaapkamer gesitueerd aan de achterzijde van de woning en met openslaande deuren naar het heerlijke dakterras. Ook is er een houten schouw met voorzetkachel. Vanuit deze kamer is de wasruimte te bereiken welke ruimte is voorzien van een wastafel en vaste kast. Ook is er een voorbereiding voor het realiseren van een toilet.
Het dakterras is gesitueerd op de zon en biedt een prachtig vrij zicht op veel groen.
Slaapkamer 2, eveneens een ruime kamer welke is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Deze kamer beschikt over een ruime kast en een pantry met granito aanrecht v.v. warm en koud wateraansluiting. Ook zijn er dubbele openslaande balkondeuren naar het balkon aan de voorzijde.

In stijl gemaakte badkamer aan de voorzijde van de woning met houten vloer, bad op pootjes, dubbele wastafel en inloopdouche met granito douchebak.

Tweede verdieping:
Trapopgang naar de 2e verdieping met bordes met originele vaste kasten.
Overloop met vaste kastruimte.

Slaapkamer 3, een ruime kamer gesitueerd aan de achterzijde van de woning v.v. wastafel en dubbele vaste kast.
Tussenkamer/wasruimte met opstelplaats voor wasapparatuur, vaste kast en doorloop naar de slaapkamer aan de voorzijde en de badkamer. Deze (2e) badkamer met prachtige tegelvloer beschikt over een wastafel op zuil, wandcloset en douche.
Machtige kamer (4) aan de voorzijde met dakraam in het zijdakvlak, dakkapel aan de voorzijde, vaste kast en wastafel. Vanuit deze kamer is de wasruimte/badkamer 2 te bereiken. Ook is er een (losse) trap naar het luik welke toegang biedt tot het dak / de daktuin.
Slaapkamer 5, een kleinere kamer aan de voorzijde van de woning v.v. wastafel.

Tuin/berging:
Heerlijk tuin, zonnig gelegen en sfeervol aangelegd. Het is goed toeven onder de prachtige gerealiseerde veranda tegen de achtergevel van de woning. Er is een achterom middels zijpoort aanwezig en ook is er een schuurtje v.v. elektra en betonvloer. De tuin biedt zicht op het vele groen aan de entree van de Rozenhof.

Algemeen:
– Vloerafwerking: begane grond met o.a. een marmeren vloer (gedeelte hal), houten vloer (woonkamer) en originele tegels (keuken). Originele houten vloerdelen ter plaatste van de verdiepingen.
– Wandafwerking: deels (glad) stucwerk en deels voorzien van houten wandafwerkingen (o.a. lambrisering en houten kraaldelen).
– Kozijnen/beglazing: houten kozijnen, deels vernieuwd en deels voorzien van dubbele beglazing. Het buitenschilderwerk is in 2016 en 2020 in delen uitgevoerd.
– Fundering: de fundering van het pand is in 2004 hersteld door Aannemingsbedrijf Smit & Zonen.
– Renovatie: in de jaren 2011 tot heden zijn o.a. de volgende verbeteringen doorgevoerd: nieuw bitumen dak (2012) inclusief isolatie, nieuw leistenen dak + isolatie (2018), nieuw zinkwerk balkon voorzijde en goten, divers houtwerkherstel uitgevoerd, elektrische bedrading + verdeelinstallatie vernieuwd, nieuwe cv-ketel incl. een gedeelte van het leidingwerk, pvc riolering aangebracht (deels ook de standleidingen vernieuwd), nieuwe waterleidingen (excl. toiletten), drie dubbelwandige rookkanalen aangebracht, (deels) vervangen dubbele beglazing, vrijwel alle buitenmuren voorzien van voorzetwanden met isolatie en voorts is nagenoeg de volledige inrichting en afwerking in authentieke stijl teruggebracht naar smaak/wens van de huidige eigenaar.
– Monument: gemeentelijk monument gelegen in het beschermde gezicht 19e eeuwse-Schil.
– Bouwjaar: 1898.
– Grondoppervlak: 149 m².
– Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie D, nummer 3793.
– Oplevering: in overleg.

Deze woning bezichtigen? Of zijn er vragen over de verkoopdocumentatie? Neem dan zeker contact met ons op! We helpen graag.

E-mail: info@vijfvinkel.nl
Telefoon: 078-6139600
Facebook: Vijfvinkel Trossèl makelaars, de leuke huizen
Instagram: @vijfvinkeltrosselmakelaars

Gratis tip! Vijfvinkel Trossèl makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Denk er bij het aankopen van een huis eens aan om een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

In onze koopovereenkomsten dient koper een bankgarantie/waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van Vijfvinkel Trossèl is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branchebrede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort
herenhuis
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1898
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
149 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
236 m2
Perceel oppervlakte
149 m2
Inhoud
965 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Tuintypen
achtertuin
Overige ruimten
toilet, tochtportaal, stookruimte, gang

Plattegronden

Locatie & Omgeving