fbpx
078 6139600

Hofstraat 2 3311 XH Dordrecht

€ 475.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
bouwjaar: 1974
woonoppervlakte: 119 m2

kamers: 4

slaapkamers: 3

Omschrijving

Een buitenkans voor de échte stadsliefhebber! Achter deze fraaie Dordtse gevel naast Het Hof schuilt een charmant, gerenoveerd woonhuis met prachtige stadstuin en 3 slaapkamers.

– gave monumentale stads(eind)woning mét tuin in hartje historische binnenstad;
– letterlijk om de hoek van het kern winkelgebied en allerlei hippe uitgaansgelegenheden;
– doch aan de achterzijde bijzonder rustig aan de Kloostertuin gelegen;
– speels split-/level niveauverschil (middels hardhouten trappen verbonden) op de begane grond met keuken, eet- en opkamer;
– een ruime slaapkamer en de kleed- en badkamer op de 1e verdieping;
– 2e verdieping met overloop en 2 slaapkamers onder de hoge open nok;
– prachtige achtertuin met berging en toegang naar de Kloostertuin;
– verscholen in de binnenstad tussen historische stadswoningen, Cinema The Movies, het Museum en de Kloostertuin;
– de winkels, terrassen, vele eetgelegenheden en alle stadsvoorzieningen binnen handbereik;
– woonoppervlak 119 m². Bruto inhoud 455 m³;
– herbouwd in 1974 op 95 m² eigen grond.

Indeling:

Begane grond:
Entree in de open eetkamer aan de voorzijde van de woning. Deze ruimte beschikt over een heerlijk hoog (balken)plafond en hoge raampartijen. Tevens bevindt zich hier de meterkast, trapopgang naar de zit-/opkamer (een half niveau hoger) aan de achterzijde van de woning en de (afsluitbare) toegang naar de keuken welke zich een half niveau lager bevindt.
De opkamer biedt een fantastisch uitzicht op de tuin en de groene omgeving van de Kloostertuin. Vanuit de opkamer is er de toegang naar de slaapverdieping.

De keuken, gesitueerd in het souterrain aan de achterzijde, beschikt over verrijdbare rvs units (Bulthaup) met fornuis/oven, voorraadladen, afzuigunit en close-in-boiler. Ook bevindt zich hier de opstelplaats voor de wasapparatuur en luik naar een forse bergruimte onder de eetkamer. Vanuit de keuken is de achtertuin te bereiken.

Eerste verdieping:
Overloop met toilet en toegang naar de kleed- en badkamer en de slaapkamer.
Slaapkamer 1, een ruime kamer gesitueerd aan de voorzijde van de woning met hoog balkenplafond, inbouwkast en schuiframen.
De badkamer beschikt over een voor-/kleedkamer met ingebouwde kastruimte, wasmeubel en toegang naar de badcel. De badcel is eveneens voorzien van een wasmeubel en een inloopdouche met granitovloer en thermostatische mengkraan.

Tweede verdieping:
De 2e verdieping is gesitueerd onder de kap en heeft de mooie hoge nok (ruim 4 meter!) in zicht. Er is een overloop/voorzolder met dakraam en dakkoekkoek en opstelplaats van de cv-combiketel (Nefit uit 2020).
Slaapkamer 2, een goede kamer aan de voorzijde van de woning met de machtige kapconstructie/spanten in zicht. Deze kamer beschikt over een dubbele vaste kast en schuifraam.
Slaapkamer 3, gesitueerd aan de achterzijde van de woning, v.v. dakraam en een gaaf uitzicht over de Kloostertuin.

Tuin/berging:
Prachtige, beschut gelegen stadstuin aangelegd met waalsteentjes, groenborders en diverse (fruit)bomen. De tuin is omheind door een gemetselde muur en aan de achterzijde bevindt zich de stenen berging met een stukje (zij)overkapping, elektra en achterom. Ook zijn er plantenborders aangelegd aan de buitenzijde van de muur. Vanuit de tuin is de Kloostertuin te bereiken welke modern is ingericht door landschapsarchitect Micheal van Gessel.

Algemeen:
Monument: de woning valt onder de monumentenwet als Rijksmonument. Het pand is in het jaar 1974, na de restauratie van het naastgelegen Hof, in renaissancestijl is herbouwd.
Vloerafwerking: eetkamer en keuken met boeren plavuizenvloer. Opkamer, overloop 2e verdieping en slaapkamer 2e verdieping voorzijde met houten vloerdelen. De overloop 1e verdieping is voorzien van parket en de vloeren ter plaatse van de slaapkamer 1e verdieping voorzijde, de badkamer (deels) en de slaapkamer 2e verdieping achterzijde zijn voorzien van in 2020 gelegd marmoleum.
Wandafwerking: stucwerk wandafwerkingen.
Asbest: er bevindt zich asbesthoudend (hard plaat)materiaal ter plaatse van het plafond in het souterrain, begane grond en 1e verdieping (geen verwijderingsadvies).
Kozijnen/beglazing: houten kozijnen met enkele beglazing (op de woonverdieping met achterzetramen).
Bouwjaar: herbouwd in het jaar 1974.
Grondoppervlak: 95 m².
Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 4023.
Oplevering: in overleg.

Deze woning bezichtigen? Of zijn er vragen over de verkoopdocumentatie? Neem dan zeker contact met ons op! We helpen graag.

E-mail: info@vijfvinkel.nl
Telefoon: 078-6139600
Facebook: Vijfvinkel Trossèl makelaars, de leuke huizen
Instagram: @vijfvinkeltrosselmakelaars

Gratis tip! Vijfvinkel Trossèl makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Denk er bij het aankopen van een huis eens aan om een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

In onze koopovereenkomsten dient koper een bankgarantie/waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van Vijfvinkel Trossèl is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branchebrede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort
eengezinswoning
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1974
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
95 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
119 m2
Perceel oppervlakte
95 m2
Inhoud
455 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Tuintypen
achtertuin
Overige ruimten
berging

Plattegronden

Locatie & Omgeving