078 6139600

Bagijnhof 27 3311 KE Dordrecht

€ 325.000,- k.k.
bouwjaar: 1909
woonoppervlakte: 170 m2

kamers: 8

slaapkamers: 4

Omschrijving

Volledig gerenoveerd, karakteristiek stadspand met multifunctionele benedenverdieping, wonen op de verdieping en heerlijk terras, gelegen in hartje centrum.

– de huidige eigenaren hebben dit royale stadspand met veel zorg gerenoveerd;
– begane grond met multifunctionele bestemming (voorheen in gebruik als café/restaurant);
– sfeervolle woonkamer en suite, hobbykamer en slaapkamer op de 1e verdieping;
– zonnig, op het zuidwesten gelegen terras (13 m²);
– slaapverdieping met nok in het zicht, drie prima slaapkamers en complete badkamer;
– rustig wonen in de stad direct om de hoek van het winkelgebied, restaurants, terrassen en culturele activiteiten en op loopafstand van het centraal station;
– een geweldig pand voor stadsliefhebbers die wonen en werken willen combineren!;
– woonoppervlak 170 m². Bruto inhoud 660 m³;
– bouwjaar 1909. Eigen grond 72 m².

Indeling:

Begane grond:
Entree/hal met meterkast , trapopgang naar de woonverdieping en toegang naar het voormalige café.

Multifunctionele ruimte welke voorheen in gebruik is geweest als café/restaurant. De ruimte (47 m²) is voorzien een stoere spekstenen Tulikuvi kachel (wordt ter overname aangeboden) met geïntegreerd bankje, hoog plafond, vaste banken, bar, keuken en uitbouw aan de achterzijde voorzien van drie Velux dakramen.

De bar is voorzien van vier tappunten, twee maal een fustenkoeling, twee koelkasten en een spoelbak. In de keuken staan een professioneel zes pits gasfornuis, een koelwerkbank, afzuiginstallatie, rvs werkbank met spoelbak, een rvs vriezer alsmede een rvs werkbank met spoelbak en spoelunit (het geheel wordt ter overname aangeboden). De wanden zijn betegeld. De keuken geeft toegang tot de provisiekelder.

Achterin de uitbouw bevindt zich een portaal met toegang naar de dames en heren toiletruimte. Beiden zijn volledig betegeld (wit) en voorzien van een wandcloset, fonteintje en monoliet vloer.

Eerste verdieping:
Overloop met toilet en vaste trapopgang naar de 2e verdieping.
Recent gerenoveerde toiletruimte met gestucte wanden en massief eiken vloerdelen.

Sfeervolle woonkamer en suite met schuifdeuren en vaste kastruimte in zowel de voor- als achterkamer. De voorkamer is voorzien van een balkenplafond, schuiframen met glas in lood bovenlichten en gave wandkast (uit voormalige hoedenwinkel). In de achterkamer staat een gezellige houtkachel (ter overname) en via de openslaande deuren kom je op het terras.

Heerlijk op het zuidwesten gelegen terras.

Kamer 1, gelegen aan de voorzijde.
Kamer 2, gelegen aan de achterzijde (voormalige keuken). De aansluitingen zijn behouden waardoor er redelijk eenvoudig weer een keuken gemaakt kan worden.

Tweede verdieping:
Overloop met dakkapelletje in het zijdakvlak, vaste kast, cv-kast (Nefit Economy VR, 2007) en kast met aansluiting wasapparatuur.

Slaapkamer 1, gesitueerd aan de voorzijde, met dakspanten in het zicht, steigerhouten kast, speels niveauverschil en dakkapel met ramen met roedeverdeling.
Slaapkamer 2, tussenliggende kamer voorzien van twee Velux dakramen en slaapvide in de nok.
Slaapkamer 3, gesitueerd aan de achterzijde en voorzien van Velux dakraam, hoog plafond (nok in het zicht) en vaste schuifwandkast.

Badkamer met ligbad, douchecabine met thermostaatkraan, toilet, wastafel, Velux dakraam, deels betegelde wanden (wit) en grijze tegelvloer.

Algemeen:
Renovatie: de verdiepingen zijn in 2003/2004 gerenoveerd en de begane grond in 2005/2006, waarbij de water-, gas- en elektraleidingen zijn vernieuwd. Tevens is de gehele riolering vervangen. Het dak is gerenoveerd (nieuwe dakpannen excl. de dakpannen op het voordakvlak deze zijn herbruikt) en voorzien van isolatie. De vloer van de eerste verdieping is dubbel geïsoleerd (geluidsoverdracht) en met dubbelgips afgewerkt (brandwerendheid). De begane grond is vergroot door het maken van een uitbouw aan de achterzijde.
Elektrische installatie: de meterkast is voorzien van 12 groepen, 4 aardlekschakelaars, 2 glasvezelaansluitingen en drie krachtstroom groepen ten behoeve van de begane grond).
Vloerafwerking: eikenhouten vloerdelen ter plaatse van de multifunctionele ruimte op de begane grond, overloop 1e verdieping, achterkamer en slaapkamer 1. De voorkamer is voorzien van een visgraat parketvloer. In de keuken en de toiletruimte op de begane grond is een monoliet vloer aangebracht. De entree/hal is voorzien van een tegelvloer. Houten vezelplaten vloerafwerking in kamer 1 en de 2e verdieping.
Wandafwerking: grotendeels spachtelputz en sauswerk wandafwerking.
Kozijnen/beglazing: houten kozijnen en ramen met dubbel glas (excl. de voordeurpui, bovenramen multifunctionele ruimte op de begane grond).
Isolatie: vloer- en dakisolatie.
Energielabel: D (definitief).
Bestemming: het bestemmingsplan centrum is van toepassing waarbij de begane grond een multifunctionele bestemming heeft (detailhandel, kantoor, atelier etc.) en op de verdiepingen een woonbestemming rust.
Bouwjaar: 1909.
Grondoppervlak: 72 m².
Beschermd stadsgezicht: ja.
Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 3378.
Oplevering: in overleg.

Deze woning bezichtigen? Of zijn er vragen over de verkoopdocumentatie? Neem dan zeker contact met ons op! We helpen graag.

E-mail: info@vijfvinkel.nl
Telefoon: 078-6139600
Facebook: Vijfvinkel Trossèl makelaars, de leuke huizen
Instagram: @vijfvinkeltrosselmakelaars

Gratis tip! Vijfvinkel Trossèl makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Denk er bij het aankopen van een huis eens aan om een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

In onze koopovereenkomsten dient koper een bankgarantie/waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van Vijfvinkel Trossèl is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branchebrede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort
eengezinswoning
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1909
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
72 m2
Energieklasse
D
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
170 m2
Perceel oppervlakte
72 m2
Inhoud
660 m3
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Tuintypen
geen tuin
Overige ruimten
toilet, provisieruimte, hal

Plattegronden

Locatie & Omgeving