078 6139600

Dubbeldamseweg Zuid 87 3314 JC Dordrecht

Verkocht
bouwjaar: 1908
woonoppervlakte: 185 m2

kamers: 7

slaapkamers: 5

Omschrijving

Royaal en zéér verzorgd herenhuis met herstelde fundering, authentieke elementen, 7 kamers en een pittoreske tuin heerlijk op de zon!

– bijzonder sfeervol herenhuis nabij het stadscentrum en NS-station van Dordrecht;
– voormalig dubbel woonpand met maar liefst 7 kamers, waaronder 4 slaapkamers en een werkkamer;
– diverse karakteristieke, begin 20e eeuwse stijlkenmerken zijn behouden;
– de huidige eigenaresse heeft de woning altijd met veel zorg onderhouden;
– herstelde fundering;
– zonnige tuin (ZW) met berging;
– op loopafstand van het NS-station gelegen, direct tegenover een supermarkt en nabij het stadscentrum;
– woonoppervlak 185 m². Bruto inhoud 665 m³;
– bouwjaar 1908. Eigen grond 120 m².

Indeling:

Begane grond:
Entree in separate hal voor zowel de boven- als benedenwoning (wel met afsluitbare doorgang). Entree bovenwoning met trapopgang en meterkast (v.v. moderne groepenkast en glasvezelaansluitpunt, gasmeter en tussengasmeter, enkeltarief elektrameter en elektra tussenmeter). Entree benedenwoning in gang met lijstwerk plafond, deur naar de gang/trapopgang van de bovenwoning, trapkast, voormalige douche met wasbak en toiletruimte. Voorts toegang tot de keuken en voor- en achterkamer.

Gave kamer en suite met originele houten vloerdelen. De voorkamer is vergroot middels samenvoeging met de alkoof. Ook is er een mooie zwart natuurstenen schouw met Dru gashaard, een prachtig plafond met ornament en schuifdeuren naar de achterkamer.
De achterkamer is voorzien van vaste kasten in de suitescheiding, ornamentenplafond, zwart natuurstenen schouw met Nestor Martin gashaard (gietijzer), fraaie pui met kraaldelen en openslaande tuindeuren naar de veranda.

Dichte keuken, gesitueerd aan de achterzijde van de woning en v.v. een houten schouw, originele provisiekast, granito blok met onderkastjes en deels betegelde wanden. Ook is er de deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping:
Overloop met toilet, waskast, bergkast, trapopgang en toegang tot de keuken en (slaap)kamers.

Ruime slaapkamer aan de voorzijde, met ornamenten plafond, houten schouw en schuiframen. Ook deze kamer is vergroot middels samenvoeging van de voormalige alkoof (schuifdeuren nog aanwezig). Suitescheiding met vaste kasten en schuifdeuren naar de kamer aan de achterzijde. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt ook over een mooi ornamenten plafond. Tevens openslaande deuren naar het pandbrede balkon.
Kleine kamer aan de voorzijde met vaste open kast en schuifraam.

Dichte keuken met eenvoudig blok, gasaansluiting, deels betegelde wanden en opstelling van de cv-ketel (Vaillant uit ca. ’95). Tevens deur naar het balkon.

Tweede verdieping:
Overloop welke toegang biedt tot de badkamer, slaapkamer voorzijde en de bergzolder.

Slaapkamer voorzijde met houten vloerdelen, klein kapelletje en vaste kastruimte.
Inpandige bergruimte/bergzolder met kraaldelen beschot en uitzetraampje in het zij-dakvlak.
Badkamer, betegeld in witte kleurstelling en uitgevoerd met een stalen ligbad en een wastafel. Vanuit de badkamer is de ruime achterslaapkamer te bereiken. Deze slaapkamer is voorzien van originele houten vloerdelen, 2 vaste kasten, kraaldelen plafond en deels ook kraaldelen wandafwerking.

Tuin/berging:
Gezellige en keurig aangelegde (omsloten) achtertuin, heerlijk gesitueerd op de middag-/avondzon. De tuin beschikt over een (gerenoveerde) veranda met geblokte tegelvloer en balustrade. Achterin de tuin bevindt zich een houten schuur.

Algemeen:
Vloerafwerking: hal/keukens met vinyl vloerafwerking, overlopen met marmoleum. Originele houten vloerdelen in de voor- en achterkamer begane grond en in de kamers op de 2e verdieping. Vloerbedekking ter plaatse van de voor- en achterkamer 1e verdieping.
Wandafwerking: diverse soorten wandafwerkingen.
Kozijnen/beglazing: houten kozijnen met enkele beglazing (behoudens pui 1e verdieping achterzijde met dubbel glas). Het buitenschilderwerk is in 2017 uitgevoerd.
Originele details: suitescheidingen, schouwen, (deels) lijstwerk plafonds en enkele schuiframen.
Verwarming: de bovenwoning, alsmede de keuken van de benedenwoning worden verwarmd middels een combi-ketel (Vaillant). Voorts zijn er gaskachels in de voor- en achterkamer van de benedenwoning.
Fundering: rond het jaar 2000 is de fundering van de woning hersteld (paalkopverlaging).
Energielabel: F (voorlopig label).
Bouwjaar: 1908.
Grondoppervlak: 120 m².
Kadastrale gegevens: gemeente Dordrecht, sectie K, nummer 2670.
Oplevering: in overleg.

Voor het maken van een afspraak om de woning te bezichtigen of indien u nadere vragen heeft kunt u contact opnemen met ons kantoor:
e-mail: info@vijfvinkel.nl
telefoon: 078-6139600.

Vijfvinkel Trossèl makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Indien u een woning wenst te kopen is het verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Indien u vragen heeft over de verkoopdocumentatie of over uw woonwensen, dan adviseren wij u deze tijdig te stellen.

In onze koopovereenkomsten dient koper een bankgarantie/waarborgsom te stellen van 10% van de koopsom.

De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van Vijfvinkel Trossèl is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branchebrede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Soort
herenhuis
Bouwvorm
bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1908
Soorten
geen garage
Perceel oppervlakte
120 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
185 m2
Perceel oppervlakte
120 m2
Inhoud
665 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Tuintypen
achtertuin
Overige ruimten
toilet, douche, gang

Plattegronden

Locatie & Omgeving