fbpx
078 6139600

Een kwestie van plannen, organiseren, managen, structuur aanbrengen én… flexibel zijn!

Miranda Driehuizen vertelt over de grote verbouwing van hun nieuwe woning die zij kochten bij Vijfvinkel Trossèl makelaars.

Fantastisch pand in het centrum van Dordrecht
Een kantoorpand in een herenhuis midden in het centrum van Dordrecht… wow! Toen we dit huis zagen, hebben we geen moment getwijfeld en direct te telefoon gepakt om een bezichtiging te plannen met de makelaar. Je begrijpt dat onze vingers begonnen te jeuken om hier een waanzinnig project van te maken waar wij als groot gezin de komende jaren kunnen gaan wonen.

Groot gezin
Wij zijn een gezin met 6 kinderen, drie meiden en drie jongens. De oudste is 22 en woont al 1,5 jaar samen met haar vriend. Onze dochter van 20 is al bijna anderhalf jaar op wereldreis en komt eind juni (als het goed is) weer thuis. De anderen zijn 17, 8, 6 en de kleinste is bijna 6 maanden. Zij wonen allemaal thuis en maken de verbouwing van dichtbij mee. Mijn man en ik hebben beiden een eigen bedrijf. Doordat ik zelf een internationaal bedrijf heb, ben ik vaak in het buitenland. Daarnaast ben ik actief als blogger op Instagram over mama zijn, interieur en styling. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we best een sportief en ondernemend gezin zijn.

 
“Ik hoop dat mijn dochters ooit de prachtige, open trap aflopen in hun bruidsjurk, de jongens uren verstoppertje zullen spelen en dat er vele intieme etentjes met vrienden en familie zullen volgen.“
 

Nieuwe herinneringen maken
We genieten ervan om met elkaar aan tafel te zitten en tijdens een heerlijke maaltijd verhalen met elkaar te delen. In ons nieuwe huis krijgen we een enorme woonkeuken met een kookeiland, met zitplekken voor 8 mensen. Een mooie plek om nieuwe herinneringen te maken. Mijn man en ik zijn gek op dit soort projecten. Momenteel wonen we alweer 8 jaar in een prachtig huis in een Vinex-wijk, onze langste woonperiode ooit. Nu zochten we een plek waar we meer levendigheid voor de voordeur vonden. Toen we dit huis zagen waren we meteen verkocht. Onze handen jeukten om hier weer een waanzinnig project van te maken.

Zo doen we dat!
Plannen, organiseren, managen, structuur aanbrengen maar ook flexibel zijn. Zo houden we ons grote gezin in beweging. Voor ons is dit niet meer dan normaal. Zolang ik er de controle over heb loopt (bijna) alles op rolletjes. Sterker nog, ik krijg er juist energie van. Dat zal met mijn positieve instelling en wilskracht te maken hebben.

Flink huishouden
Onze nieuwe woning is een echte herenwoning, gebouwd in 1903. We hebben laatst een foto gevonden van de eerste bewoners, geweldig. Daarna is het pand meerdere keren als bedrijfspand gebruikt en in deze staat hebben we het ook gekocht. Geen badkamer, keuken of slaapkamers… Helemaal niets! Alleen systeemplafonds en ouderwetse vloerbedekking. De fundering en het dak zijn onlangs wel vernieuwd. Ook de buitenboel is vorig jaar helemaal aangepakt, daar zijn we ontzettend blij mee. De vorige eigenaar heeft met veel liefde dit geweldige stadspand onderhouden. Maar goed, dat neemt niet weg dat we aan de binnenzijde behoorlijk huishouden. Op dit moment bevindt het pand zich in casco staat en gaan we beginnen met de wederopbouw. Het wordt een heerlijk groot, gezellig en warm familiehuis, waar de deur altijd openstaat voor anderen. Ik hoop dat mijn dochters ooit de prachtige, open trap aflopen in hun bruidsjurk, de jongens uren verstoppertje zullen spelen en dat er vele intieme etentjes met vrienden en familie zullen volgen.

Vijfvinkel Trossèl makelaars, opvallen professioneel en enthousiast
Vijfvinkel Trossèl was de verkopende makelaar en vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak. Ze namen ons echt serieus en hadden alle tijd voor ons. Ook de extra bezichtiging was geen probleem. Niets was te veel, altijd een lach en een vriendelijk woord. Tot aan de laatste stappen van de definitieve verkoop hebben ze ons professioneel gesteund. Als we misschien ooit weer een bijzondere woning willen kopen en dit dus gaan verkopen, zullen we Vijfvinkel Trossèl zeker inschakelen, daar is geen twijfel over mogelijk. De zorg, professionaliteit, het enthousiasme en de positiviteit is opvallend. Dit gaat gepaard met een grote vakkundige kennis van de woningmarkt.

Niets dan lof voor dit beste makelaarskantoor van Dordrecht.

Miranda Driehuizen