fbpx
078 6139600

De woningmarkt van nu: ‘Hellup, wij zoeken een huis’

“Heej het gaat goed hè met de woningmarkt en met jullie!” Dit is wat we het afgelopen jaar veel horen. Het is maar hoe je het ziet. Ja, woningen worden binnen no-time verkocht, hele vrolijke verkopers. Daar doen we het natuurlijk vooral voor, immers zij zijn onze opdrachtgevers.

En weer achter het net gevist…Niet normaal joh
Een keerzijde is er altijd. In dit geval de grote aantallen geïnteresseerden in een woning. En hoe ga je daar als makelaar mee om? Zonder een belabberde naam als makelaar te krijgen, de beroepsgroep die toch al zo gemakkelijk negatief over de tong gaat op menig partijtje. Je kunt zeggen, OK de verkoper is jouw opdrachtgever en er kan maar één het huis kopen. Lekker toch, en vooral snel verdient ook! Klopt. Alles goed voor de verkoper. Regelmatig hebben wij wel een heel vervelend, knagend gevoel in deze huidige woningmarkt. Mensen die zo graag een huis willen kopen maar steeds weer teleurgesteld worden. Dat moet toch anders kunnen joh?!

“Heej het gaat goed hè met de woningmarkt en met jullie!” Dit is wat we het afgelopen jaar veel horen. “

Jij zoekt, wij vinden ‘maar niet heus’…
Hoe zit het nou eigenlijk met al die serieuze woningzoekenden die steeds weer achter het net vissen omdat een ander hen voor is of een betere prijs en voorwaarden heeft. We dachten de oplossing te hebben. De betaalde zoekopdracht. Zoals vroeger. Waarom betaald? Nou, ‘time is money’ in onze business en die grote groep mensen heeft er zeker een (heel acceptabel) bedrag voor over om dat ene huis te vinden. Voor ons als rasmakelaars lekker ouderwets de boer op, zoekend naar huizen die al dan niet actief op de markt staan. Of als er een woning via ons kantoor komt hen vroegtijdig te kunnen informeren. Dit werkte, zeker.
Totdat óók wij dit niet meer konden waarmaken. Bah, heel veel inspanningen en toch niet dat huis bemachtigen voor onze klant. Wat een rotgevoel. Juist dàt gevoel wat al die welwillende zoekers steeds moeten doorstaan. Echt, ècht niet fijn. Ook ons gaan dus huizen voorbij zonder dat we er tussen komen voor onze zoekende klant en ook wij hebben meerdere geïnteresseerden voor hetzelfde huis. Dus daar sta je dan in je hemd met je betaalde zoekopdracht. En een dubbele pet, daar houden wij niet van. Dus, weg met die betaalde zoekopdracht immers je gaat geen geld vragen voor zaken die je niet kunt waarmaken. Althans, ook dat voelt niet goed. Hmmm, wat dan?

Volhouden…wij vinden dat nieuwe huis uiteindelijk gewoon!
Nou, huizen worden nog steeds heel snel verkocht. Zo ook de stormloop op huizen hoewel het zo af en toe wat lijkt te temperen. De vlieger ‘het zal wel niet zo storm lopen’ gaat in ieder geval voorlopig nog niet op. Intussen zoeken wij gewoon hard door voor enthousiaste woningzoekenden die ons inschakelen. Natuurlijk! En heel actief! Is onze job en we hebben mooie uitdagingen die zeer regelmatig slagen. Bedankt voor jullie vertrouwen mooie zoekers van ons! O ja, en voor diegenen die de moed bijna hebben opgegeven, niet doen! Uiteindelijk komt die ene woning echt voorbij, vertrouw maar.

De makelaarssss van Vijfvinkel Trossèl